Strejke lammer polsk flytrafik i miniferien

  foerste_lot_boeing_787_dreamliner_polen_polennu

  LOT (Polish Airlines) flyver ikke fra i morgen, da medarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet. Hvornår arbejdet genoptages, er der ingen oplysninger om. Flyvninger med andre selskaber påvirkes ikke. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Medarbejderne hos det nationale flyselskab LOT har varslet strejke fra den 1. maj. Ledelsen kalder strejken for ulovlig.


  De ansatte hos det nationale polske flyselskab LOT (Polish Airlines) har varslet strejke med virkning fra tirsdag (1. maj), som er helligdag i Polen. Torsdag er det den polske grundlovsdag, som også er en helligdag.

  Midt i miniferie

  Mange polakker bruger typisk de mange fridage til at holde miniferie. Det er også baggrunden for valget af tidspunktet for strejken, da den vil ramme almindelig rejsende hårdt. Familier der skal på ferie. Det er udelukkende LOT fly der rammes af strejkerne, så øvrige flyvninger til og fra Polen og med andre flyselskaber, gennemføres som planlagt. Der skal dog nok påregnes lidt ekstra tid, da strejken naturligvis vil påvirke mange, der ikke har hørt om strejken før de når lufthavnen.

  Løn

  Medarbejderne er utilfredse med lønningerne, og ønsker forhandlinger om løn genoptaget. Forhandlingerne har ligget stille siden 2010, oplyser kilder til polennu.dk. Nu vil de ansatte have genoptaget forhandlingerne. En anden grund til strejken er også, at den nye ledelse har tildelt sig selv store penge beløb, efter at LOT igen er begyndt at tjene penge efter flere år med krise.
  Ulovlig strejke

  Direktionen i LOT kalder strejkerne for ulovlige, men en undersøgelse blandt de ansatte viser at mere end 90 procent af de ansatte bakker op om beslutningen.
  Flyforbindelserne fra Danmark gennemføres som normalt, dog uden LOT fly fra København.