Studenter-eksamen de næste tre uger i Polen

  studentereksamen1

  398.000 gymnasieelever fra mere end 8.000 gymnasier har indledt årets eksamensræs. Det fortsætter de næste tre uger. Arkivfoto.


  WARSZAWA: 398.000 gymnasieelever fra mere end 8.000 gymnasier over hele Polen, har indledt tre ugers eksamensræs onsdag. De første prøver er i skriftlig polsk.


  Polske gymnasieelever er gået i gang med årets eksamener. Fra onsdag og frem til den 27. maj, vil næsten 400.000 unge polakker gå op til eksamen.

  Tre obligatoriske fag

  Gymnasieelever skal op til tre skriftlige eksamener. En i polsk, en i matematik og et fremmedsprog (engelsk, fransk, spansk, tysk, russisk eller italiensk). Eleverne har 170 minutter til prøverne.

  Seks ekstra fag

  Polske gymnasieelever kan vælge op til seks ekstra fag, og gå til eksamen. Det er fagene biologi, kemi, fysik og astronomi, geografi, historie, historie, musik, kunst historie, matematik, samfundsfag, viden om dans, filosofi, videnskab og latinske sprog og oldtidskundskab.

  Engelsk og geografi mest populære

  Ifølge data fra det centrale eksamensudvalg, er engelsk det mest populære fremmedsprog. Det ønsker 4 ud af 5 eleverne, og blandt de valgfrie fag er geografi og biologi de mest populære med søgning fra 20 procent af eleverne.

  To mundtlige eksaminer

  Gymnasieeleverne skal også bestå to obligatoriske mundtlige eksamener, en i polske og en i et moderne fremmedsprog.

  Ekstra chance

  Polske gymnasieelever, der dumper til eksamen, eller elever der er utilfredse med hidtidige karakter, kan gå op igen i august, eller i hvert år i maj måned, de næste fem år.