Studerende i hvid demonstration mod vold

  Studerende_gik_i_protest_i_Krakow_i_Polen

  Krakow er en af Polens store studie-byer og mordet på en studerende i sidste uge har været et chok for mange. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KRAKOW: Flere hundrede studerende gik i optog mod vold efter mordet på en student i sidste uge.


  Det er det andet optog imod vold på bare en uge i Krakow i det sydlige Polen. Sidste weekend gik byens fodboldfans i optog i protest mod vold mellem de to fodboldklubbers fans Cracovia og Wisla.

  Denne søndag var det de studerende, der gik på gaden iklædt hvidt tøj for at protestere mod mordet på en medstuderende sidste weekend.

  Myrdet i centrum

  Den studerende Dawid Kornecki blev stukket ned med en kniv natten mellem lørdag og søndag i sidste uge. Han forsøgte ifølge vidner at beskytte sin kæreste mod et håndgemæng, der udviklede sig.

  Mordet skete få hundrede meter fra torvet i Krakows centrum og har været et chok for byen, hvor der bor mange studerende.

  Lang tradition

  Der er en lang tradition i Polen for at gå i fredelige optog i hvidt tøj. I 1981 gik en halv million mennesker i optog i Krakow efter attentatforsøget i Rom på den polske pave Johannes Poul 2.

  Livstid

  Den formodede gerningsmand for mordet i sidste weekend er blevet anholdt af politiet efter gennemsyn af overvågningsvideoerne. Den 35-årige mand risikerer livstid, hvis han dømmes.