Sundhedsminister: Fjerde bølge af pandemien er her

polske corona tal
Den fjerde bølge af corona pandemien har ramt Polen, oplyser vicesundhedsministeren. Han opfordrer polakker til at blive vaccineret, for at undgå nye restriktioner og krav om f.eks. mundbind. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Polens sundhedsminister siger nu, at den fjerde bølge af corona pandemien er i Polen. Tallene er dog fortsat under EU-gennemsnittet.


Den fjerde bølge af corona pandemien er i gang, sige Polens vicesundhedsminister Waldemar Kraska til Polsat.

– De gule advarselslamper blinker, siger ministeren.

Han fortæller også, at vaccinationsraterne nu er faldet til et godt stykke under EU-gennemsnittet, og det er kun godt halvdelen af ​​befolkningen der er færdigvaccineret. 50,1 procent af den polske befolkning er vaccineret, mens EU-gennemsnittet er på 59,2 procent.

Onsdag var antallet af nye smittede på 533. Det er 46 procent mere end for en uge siden. Tirsdag var der 406 smittede, hvilket er 42 procent højere end tallet for en uge siden.

Bliv vaccineret

Kraska sagde også, at de som har tøvet med at blive vaccineret, skal gøre det så hurtigst som muligt.

– Det er den eneste måde vi kan begrænse den fjerde bølge på, og vejen til at undgå nye restriktioner, sagde ministeren til Polsat.

Polens regering har forsøgt at lokke polakker til vaccination med deltagelse i et lotteri med en million zloty som hovedgevinst.

Trods den fjerde bølge er smittestigningen og antallet af døde fortsat under EU-gennemsnittet.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE I POLEN

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.