Sverige vinder spændende kamp – Polen er ude af EM

Polen ude af EM
Robert Lewandowski scorede to gange, og var tæt på at gøre det langt flere gange. De to mål var ikke nok til en sejr. Sverige – Polen endte 3-2. Polen er ude af EM (EURO 2020). Foto: PZPN.

SKT. PETERSBORG: Det blev svenskerne der løb med de tre point i dag med sejr over Polen. Dermed er Polen ude af EM (EURO 2020).

LÆS  Topopgør i VM kvalifikationen mellem England og Polen

Polen er ude af EM. Med en sejr og tre point i dag kunne Polen gå videre til ottendedelsfinalerne ved EM i fodbold (EURO 2020). Men sådan gik det ikke. Svenskerne havde allerede inden aftenens opgør sikret sig billet til videre adgang i turneringen.

Skidt start

Polakkerne kom skidt fra start. Et par søvnige forsvarsspiller lod svenskerne kommer foran efter bare to minutters spil. Der var en chokstart for Lewandowski og hans holdkammerater.

Det var da også Robert Lewandowski – verdens bedste fodboldspiller – der var den drivende kraft i det polske angreb. To gange indenfor få sekunders havde han muligheden for at score i det 17. minut. Men den rutinerede målscorer ramte overliggeren begge gange. Da der var spillet 45 minutter, var stillingen fortsat 1 – 0 til Sverige.

1 – 0 ved halvleg

I anden halvleg var det igen svenskerne der kom bedst fra start. Efter 59. minutters spil scorede Sverige igen til resultatet 2-0. Og det fik tændt Lewandowski.

I det 61. minut og igen i det 84. minut scorede den polske anfører. Så stod der 2 – 2.  Pludselig var en sejr inden for rækkevidde. I det 89. minut var Lewandowski tæt på igen., og optimismen blev skruet op efter at der blev lagt 5 minutter til.

Men ak – igen var det Sverige der kom bedst fra start – også i overtiden. 4 minutter inde i tillægstiden slukkede svenskerne de polske drømme om EM ved at score endnu engang.

LÆS  Medier: Skandale at Lewandowski ikke vandt

Kampens resultat blev 3 – 2 på Sverige.

Polen er ude af EM

Det betyder også at Polen er ude af EURO 2020, og at Lewandowski og hans holdkammerater har spillet den sidste kamp ved dette EM. De polske medier kalder den svenske sejr fortjent.

LÆS  Ny landstræner? Lewandowski vil have spilleglæden tilbage

Slutstillingen i Gruppen

  • Sverige – 7 point
  • Spanien – 5 point
  • Slovakiet – 3 point
  • Polen – 1 point

FIFA Ranking liste over landshold

Polen er færdig ved EM, men Polen har stadig verdens bedste spiller! Vil du høre mere fodbold nyt og meget andet godt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.