Sygeplejersker får de første polske corona-vacciner

Corona-vacciner-polakker
Alt tyder på at pandemien i Polen har toppet, selv om antallet af døde polakker fortsat er højt. Der er gennemført næsten 10 millioner vaccinationer i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det bliver fem sygeplejersker på det nationale stadion, der er omdannet til corona-test center, der får de første corona-vacciner i Polen.

LÆS  Corona tal fra Polen: 711 smittede polakker

Sygeplejerske Alicja Jakubowska i Warszawa, bliver den første polak der får den nye corona-vaccine. Lige efter følger fire af hendes kolleger. De arbejder alle på indenrigsministeriet nyindrettede corona-test og plejecenter i det nationale fodboldstadion på østbredden af Wisla. På det nationale stadion skal de uddele 375 corona-vacciner lørdag. Det er Indenrigsministeriet der står bag det nye corona-nødhospital.

Først med corona-vacciner

I Polen er det først og fremmest personalet på sygehusene der får vaccinationerne, derefter borgere på plejehjem, folk over 60 år samt personale hos politi, militæret og i de polske skoler. 300.000 medarbejdere på landets sygehuse, har allerede bedt om at få en vaccination.

LÆS OGSÅ: 10.000 polakker bliver vaccineret 3. juledag.

Fra januar

Polakker der falder uden for disse grupper, kan fra den 15. januar bestille en vaccination. Det oprettes en hotline med telefonnummeret 989, hvor polakkerne kan bestille tid. Det bliver også muligt at tilmelde sig hos lokale sundhedscentre og på en hjemmeside.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Polen modtager allerede i den første uge af januar, yderligere 600.000 doser corona-vacciner oplyser myndighederne. Det er EU der har fremskaffet vaccinerne, som betyder at Polen kan vaccinere langt tidligere end ventet.

60 millioner doser

Polens regering har planlagt at bruge 3 milliarder zloty på en særligt corona-program, der omfatter 60 millioner doser corona-vacciner.

Støt polennu.dk
Tryk på banneret og læs mere om hvordan du kan støtte polennu.dk.

De polske myndigheder oplyser Anden juledag at antallet af nye corona-smittede er lavt med 5.048 bekræftede tilfælde. Til dagens smittetal blev der kun gennemført 14.500 corona-test.

LÆS  Dagens polske tal: 21.713 nye corona-smittede

Polen er det land i verden, hvor der gennemføres færrest test – og det sted i verden hvor andelen af positive test er højest. I Polen bliver man kun testet, hvis man har flere symptomer på covid-19 syge. Ellers skal man selv betale for testen. Derfor det relative lave antal test, og den langt højere andel af positive corona-test.

LÆS  Corona tal fra Polen: 711 smittede polakker

35 procent

Tallene for Anden juledag betyder at 35 procent af alle corona-prøverne var positive i Polen. Det tilsvarende procent-tal i antallet af positive corona-test i Danmark er under 2 procent, et tal der har fået den danske regering til at slå alarm.

Corona-vacciner samme dag

Det er aftalt mellem EU landene, at de første corona-vacciner først uddeles søndag.

Støt polennu.dk
Støt polennu.dk. Tryk på banner.