Syv mennesker skudt da familiefar gik amok

  Polens_antiterrorkorps_og_politiet_måtte_rykke_ud

  Politiets anti-terrorkorps var tilkaldt, da en beruset familiefar skød vildt omkring sig, om ramte syv personer. De fleste var hans egne familiemedlemmer.


  RYBNIK: En 39-årig familiefar skød i weekenden sin kone, søn, mor, svigerfar, svoger, nabo og en politimand efter massiv alkoholindtagelse. Konens tilstand er kritisk.


  En desperat mand i byen Rybnik i det sydlige Polen, åbnede ild efter at have indtaget store mængder alkohol. Han skød sin kone og teenagesøn. En politimand, der ville stoppe den 39-årige, blev også ramt, men fik hårdt såret tilkaldt yderligere assistance.

  I alt blev syv mennesker såret af skud, og politiet betegner det som rent held, at ingen endnu har mistet livet.

  Fyret minearbejder

  Den desperate familiefar skød også sin nabo, da han forsøgte at komme familien til undsætning. Gerningsmanden var blevet fyret som minearbejder for noget tid siden, men har forladt hjemmet hver dag, som om han skulle på arbejde. Formentlig fordi han ikke var stolt over situationen. Samtidig har han drukket mere om mere, og weekendens tragedie havde da også baggrund i stor alkoholindtagelse.

  Skød på familiebilleder

  Balladen begyndte, da familien startede en diskussion med familiefaderen, og da argumenterne slap op tog han en pistol frem og begyndte at skyde omkring sig.

  Først på familiens billeder, senere på fem familiemedlemmer, som blev ramt. Herefter rettede han sigtekornet mod gaden fra første sal, hvor han fortsatte skyderierne, oplyser politiet i Rybnik.

  Skød mod politi og ambulance

  Da politiets anti-terrorkorps ankom til gerningsstedet i Boguszowice distriktet, fortsatte manden skyderierne mod politiet. Det lykkedes ham at ramme både en politibil og en ambulance. Til sidst lykkedes det tilgæld også politiet at uskadeliggøre manden, som var stærkt beruset. Han er stort set uskadt efter anholdelsen, oplyser politiet.

  Kones tilstand kritisk

  Ifølge politiets oplysninger er gerningsmandens kones tilstand fortsat kritisk, da hun er ramt flere steder i brystet. Mandens mor blev ramt i låret, mens svigerfaderen blev skudt i skulderen. En 44-årig nabo har store skudsår i hovedet og på overkroppen.

  Søn på operationsbord

  Alle fire er indlagt på hospitalet i Rybnik. Mandens 15-årige søn er overført til hospitalet i Katowice, for at få opereret kæben, der blev ramt af flere skud. Gerningsmandens svoger blev overført til intensiv afdeling på et hospital i Jastrzebie Zdroj.

  En politimand blev skudt i benet, men slipper uden mén.

  Håndvåben og sprængstoffer

  Manden vil blive afhørt, når han bliver ædru oplyser politiet. Ved en gennemgang af gerningsstedet, fandt politiet sprængstoffer og seks håndvåben i familiens lejlighed.