Syv polakker frygtes omkommet i skibsforlis

  Cemfjord_skib_forlist_polakker

  En passager på et forbipasserende skib har taget dette billede, der viser det forlist skib ud for den skotske kyst. Privatfoto.


  KØBENHAVN: Syv polakker frygtes omkommet i et cypriotisk indregistreret skib, der havde cement fra Aalborg om bord.


  Otte besætningsmedlemmer, hvoraf de syv var polske, frygtes omkommet, efter at Cemfjord – et cypriotisk indregistreret skib med cement fra Aalborg til Cheshire i England er forlist i kraftig storm ud for den skotske kyst.

  Stående lodret

  Lørdag eftermiddag (15.30) blev skibet observeret stående lodret af en forbipasserende færge, der slog alarm. Eftersøgning blev omgående iværksat af den skotske kystvagt, som senere lørdag måtte indstille eftersøgningen på grund af mørke. Fra i morges er eftersøgningen blev genoptaget. Fire skibe og to helikoptere deltager i eftersøgningen.

  Ingen varsler

  Cemfjord s ejer, det tyske rederi Brise i Hamburg, har udsendt en meddelelse om, at de ikke var advaret om at noget var galt.

  – Der er ikke modtaget nødopkald fra skibet, skriver rederiet der oplyser at man er i færd med at kontakte de pårørende.

  Problem skib

  I juli i år skabte Cemfjord også overskrifter, da skibet gik på grund ved Læsø, skriver BT. Skibets 57-årige russiske kaptajn viste sig at være meget beruset, da han stod ved roret. Politiets alkotest viste en promille på mere end det dobbelte af det tilladte.

  Udskiftet med polsk kaptajn

  En talsmand for det tyske firma Brise Schiffahrt i Hamborg, som ejer skibet, oplyser ifølge The Independent, at den russiske kaptajn, som fik en bøde for spiritussejladsen ved Læsø i sommer, er blevet erstattet af en respekteret polsk kaptajn, som har været ansat i firmaet i mange år.
  Cemfjord havde 2.000 tons cement fra Aalborg om bord.