Szymanowski med DR symfoniorkester

  dr_symfoniorkester_polen_polennu

  DR Symfoniorkesteret giver to koncerter med værker af den polske komponist Szymanowski i DR Koncerthuset, og under ledelse af polsk dirigent. Foto: DR.


  KØBENHAVN: DR Symfoniorkester fejrer en af de mest betydningsfulde polske komponister i det 20. århundrede, Karol Szymanowski, med to koncerter i København.


  DRs symfoniorkester spiller to koncerter med musik af en af Polens største komponister i det 20. århundrede Karol Szymanowski.

  Polsk dirigent og italiensk violin

  De berømte DR symfoniorkester spiller hans Violinkoncert nr. 1 fra 1916, og de har allieret sig med en solist på violin, den 26-årige Nicola Benedetti, der kommer fra en italiensk familie i Skotland, og er i dag et af de mest kendte klassiske navne i Storbritannien. Den polske mester-dirigent Antoni Wit dirigerer koncerterne.

  Karol Szymanowski

  Karol Szymanowski der levede fra 1882 til 1937 var den største polske komponist i begyndelsen af det 20. århundrede. Blandt hans mere kendte værker er symfonier og violinkoncerter, men operaer, klavermusik, orkestrale sange og kor. Szymanowski spillede Richard Wagner, Claude Debussy og Maurice Ravel, men han fandt også inspiration hos Frederic Chopin og fra polsk folkemusik.

  To koncerter

  De to koncerter spilles i DR Koncerthuset, og spilles den 20. november kl 19:30 og igen den 22. november kl 15:00.

  LÆS MERE
  DR: Szymanowski i Koncerthuset