Tidligere NATO-chef: Putin stopper ikke i Ukraine

NATO-chef Ukraine
Tidligere NATO-chef og statsminister i Danmark, Anders Fogh Rasmussen, mener at NATO-landene skal sende langt flere våben til Ukraine. Arkivfoto.

WASHINGTON: Den tidligere danske statsminister og NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen mener ikke, at Putin stopper med Ukraine.

LÆS  Ukraines præsident Zelensky på besøg i Polen onsdag

Den tidligere NATO-chef, danskeren Anders Fogh Rasmussen mener ikke, at Putin stopper sine angreb med Ukraine. Fogh mener, at vesten har et valg mellem at konfrontere Vladimir Putin nu, eller at skulle kæmpe mod ham senere. Den russiske leder stopper ikke i Ukraine, siger den tidligere NATO-generalsekretær.

I et interview med Radio Free Europa, der blev offentliggjort i weekenden, og gengivet i talrige polske medier mandag, siger Fogh Rasmussen, at medlemmerne af NATO bør øge antallet af leverancer af våben og andet militært udstyr til Ukraine.

Tidligere NATO-chef: Våben til Ukraine

– Jeg tror, ​​at det, vi har brug for nu, er omgående leverancer af kampdroner, panserværn-, og anti-luftskytsvåben … for at optrappe vores militære hjælp og for at gøre den ukrainske hær og det ukrainske folk bedre i stand til at forsvare sig, siger Anders Fogh Rasmussen til Radio Free Europe,

Anders Fogh Rasmussen siger, at Putin ulovligt har taget Krim i 2014, og dengang indførte vesten kun begrænsede sanktioner mod Rusland.

– Det tolkede Putin fejlagtigt, som en invitation til at forsætte, siger Fogh.

– Og nu er han nået endnu længere. Jeg synes, vi skal gøre langt mere, end vi allerede har gjort, siger den tidligere NATO-chef.

Stærkt sammenhold

– Vi har allerede set et historisk europæisk og transatlantisk sammenhold. Vi har set hidtil usete sanktioner rettet mod Rusland. Det er godt, men jeg synes, vi bør gå længere. Mit konkrete forslag vil være at afbryde al import af olie og gas fra Rusland omgående, siger Anders Fogh Rasmussen, der var NATO-generalsekretær fra 2009 – 2014. Fogh Rasmussen har i tiden efter, været rådgiver for den tidligere ukrainsk præsident Petro Porosjenko.

LÆS  Polen bekræfter: Fredsforhandlinger om Ukraine

EKSTERNT LINK: Radio Free Europe

 

LÆS  Ukraines præsident Zelensky på besøg i Polen onsdag