To landsholdsspillere fyret på grund af druk

  Polen-Australien-1-2-07

  To spillere er sat af landsholdet på grund af for meget alkohol. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens landsholdstræner har fyret to af spillerne, der drak sig fulde efter nederlaget mod Australien. De er udelukket fra EM 2012 i fodbold, der spilles i Polen og Ukraine.


  Polens nationale fodboldlandshold har sagt farvel til to spillere.

  Det er Maciej Iwanski, der til daglig spiller i Legia Warszawa FC og Slawomir Peszko, der spiller i Lech Poznan FC er ikke længere med på landsholdet, og er samtidig udelukket fra deltagelse i EM 2012, der spilles i Polen og Ukraine.

  -Så længe jeg er træner, er de udelukket fra landsholdet, sagde landstræner Franciszek Smuda efter meddelelsen om fyringerne.

  Kampen mod Australien

  Efter en kamp for nylig mod Australien, som Polen tabte på hjemmebane, havde spillerne holdt en lille fest i hotellets bar. Da spillerne blev beordret i seng, gik 8 – 12 spillere videre til Iwanski ‘s værelse, hvor der blev drukket tæt.

  Klokken fire om morgen lavede Iwanski og Peszko støj i hotelgangene, og efter at den assisterende landstræner, Jacek Zielinski, havde forsøgt at dæmpe gemyterne fortsatte festen .

  På den baggrund valgte landstræner Smuda at fyre de to.

  Ingen fortrydelse

  -Da jeg overtog holdet , sagde jeg, at jeg ikke vil være så overbærende og tilgivbende som [ tidligere træner ] Leo Benhakker , der smed spillere af holdet , for bagefter at genansætte dem, sagde Smuda .

  -Jeg har arbejdet med Iwanski og Peszko før jeg blev landsholdets træner, så de kender mig og er klar over, at jeg ikke tilgiver den adfærd.

  Nye spillere i dag

  Landstræner Franciszek Smuda udpeger afløserne for Iwanski og Peszko, når holdopstillingen til kampene mod USA og Ecuador i oktober.

  Polske fodboldeksperter gætter på, at Peszko vil blive erstattet af Kamil Grosicki fra Jagiellonia Bialystok FC.