To polakker omkommet og tre savnes efter skibsforlis


  ROTTERDAM: Et polsk containerskib sank i nat ud for Holland. To polakker er omkommet og tre savnes.


  Baltic Ace, et containerskib der ejes af et rederi i Gdynia, sank i nat ud for den hollandske kyst. To polakker er omkommet, og tre polakker savnes fortsat, siger Janusz Wolosz fra den polske ambassade i Haag.

  – Fire er omkommet, de to var polakker, siger talsmanden.

  Ved Rotterdam

  Der var 11 polske besætningsmedlemmer om bord på containerskibet, da det sank i det iskolde vand onsdag, cirka 100 km fra Rotterdam. Tre af dem ventes af bliver udskrevet torsdag.

  Bortset fra polakker bestod besætningen af bulgarere, ukrainere og filippinere, skriver den hollandske avis Het Parool .

  13 reddet

  13 af de i alt 24 ombordværende besætningsmedlemmer, blev reddet og er i behandlingen efter at have ligget i det iskolde vand.

  Baltic Ace, der transportere biler, var på vej fra den belgiske havn Zeebrugge til Kotka i Finland.

  Kollision

  Onsdag aften kolliderede skibet med containerskibet Corvus J i dårligt vejr cirka 100 sømil fra Rotterdam. Baltic Ace sank på 15 minutter, og de 13 af besætningsmedlemmerne nåede at kravle i redningsbådene. Et bulgarsk besætningsmedlem blev senere fundet i live af redningshelikoptere.

  Eftersøgning indstillet

  Klokken 2 i nat måtte eftersøgning indstilles på grund af hårdt vejr og bølger på 3,5 meter. Eftersøgningen blev genoptaget torsdag morgen, men der levnes ikke meget håb for at finde flere overlevende.

  Ingen ved endnu, hvorfor de to skibe stødte sammen.