To polakker på listen over verdens rigeste

  Jan Kulczyk er Polens rigeste mand med en formue på 6,4 milliarder zloty, og er nu nummer 463 på listen over de rigeste i verden. Arkivfoto.


  NEW YORK: To polske forretningsfolk er kommet ind på magasinet Forbes liste over verdens 500 mest rige personer. Bill Gates har mistet sin placering som nummer 1.


  Det anerkendte amerikanske magasin Forbes har offentliggjort listen over verdens rigeste mænd og kvinder. På listen er der to polakker – Jan Kulczyk og Zygmunt Solorz-Zak.

  Polens rigeste

  Jan Kulczyk er kommet ind på listen over verdens rigeste med en placering som nummer 463. Kulczyk er noteret på Forbes listen med 6,4 milliarder zloty. Pengene har han tjent på energi, infrastruktur og fast ejendom.

  Medie-giganten

  Den anden polak som er med på listen over verdens rigeste, er Polens førende mediekonge, Zygmunt Solorz-Zak, der opnår en placering som nummer 488, og med en samlet formue ifølge opgørelsen på 6,2 milliarder zloty.

  Polen tredje rigeste mand, som ikke er med på den officielle top 500 liste, er Leszek Czarnecki, der er med i opgørelsen med en placering som nummer 721 og med en formue på 4 milliarder zloty. Hans formue kommer fra forsikringsselskaber og banker.

  Bill Gates slået ud

  I mange år har Microsoft grundlæggeren Bill Gates toppet listen som verdens rigeste mand, men han er i år blevet overhalet af mexicaneren Carlos Slim, der bl.a. ejer mobiltelefonselskabet Mogul.

  Verden rigeste mand kommer dermed ikke længere fra USA.