terror_lastbil_nice_frankrig_to_polakker

Den stærkt ramponerede og skudhuls-ramte lastbil, som en 31-årig franskmand kørte dødskørsel med langs promenaden i den franske ferieby Nice. 84 er dræbt og flere hundrede blev kvæstet. 18 af dem er stadig i overhængende livsfare. Foto: IMF.


NICE: To yngre kvinder fra landsbyen Krzyszkowice, syd for Krakow, er blandt de døde i tragedien ved den franske Middelhavskyst.


84 mennesker er omkommet, efter at en lastbil gennempløjede strandvejen i det sydfranske ferieparadis Nice torsdag aften, mens den franske nationaldag blev fejret med et festfyrværkeri.

To unge kvinder

To af de dræbte er polakker. Det er søstrene Malgorzata og Magdalena der er først i 20’erne, der blev majet ned af lastbilen mens de så fyrværkeri.

Fra landsby ved Krakow

De to kvinder var på ferie i Frankrig, og kom fra den lille landsby Krzyszkowice, der ligger syd for Krakow i det sydlige Polen. De var sammen med deres to andre søstre og en ven i Frankrig, og fejrede da ulykken indtraf den franske nationaldag, Bastille dagen.

Drabsmand skudt

Den 31-årige franskmand med tunesiske rødder, som kørte lastbilen der dræbte og sårede de mange mennesker, blev selv skudt da han åbnede ild mod politiet, efter uhindret at have kørt 2 kilometer langs promenaden med alvorlige følger.

Krisehjælp

Faderen til de to dræbte kvinder modtager nu krisehjælp.