To polske succeser på filmfestivalen i Berlin

  Szumowska

  “Navnet på” af den polske instruktor, Malgorzata Szumowska, fik Teddy Prisen for den bedste film i kategorien med bøsser og lesbiske. PR-foto, Michal Englert.


  BERLIN: To polske instruktør, Katarzyna Roslaniec og Malgorzata Szumowska, fik priser på den 63. International Filmfestival i Berlin.


  Katarzyna Roslaniec vandt Krystalbjørnen i ungdoms-kategorien Generation 15 plus, for filmen “Bejbi blues”, mens Malgorzata Szumowskas “Navnet på” var den bedste blandt LGBT filmene.

  Dynamisk historie

  “Bejbi blues” fortæller historien om to teenagere, der bliver forældre, og prøver kræfter med den nye rolle. Selv om de biologisk set kan være far og mor, så er de følelsesmæssigt ikke parate til det.

  – Det er en film, hvor tilskueren overhovedet ikke er forberedt på, hvordan historien vil udvikle sig. Klip, fotografering og en innovativ instruktør bidrager til, at historien er meget dynamisk, skrev juryen i sin begrundelse.

  Kontroversiel film

  “Navnet på” af Malgorzata Szumowska er en kontroversiel fortælling om en polsk præst, der forelsker sig i en mand. Filmen havde premiere den 8. februar i Berlin, og vakte opsigt i mange medier verden over.