To valgrunder til præsidentvalget i maj

  bronislaw_komorowski_i_valg_kamp_præsidentvalg_polen_10_maj_2015

  Den siddende præsident Bronislaw Komorowski har mistet terræn i meningsmålingerne. I weekend blev to mænd anholdt i Kielce for at skyde mod præsidentens kampagnebus med paint-ball pistoler. Præsidenten var ikke i bussen på det tidspunkt. Foto: Præsidentpaladset.


  WARSZAWA: En ny meningsmåling viser, at støtten til Bronislaw Komorowski er dalende, og det betyder at polakkerne skal ud i to valgrunder til præsidentvalget i Polen i maj.


  Hvis der var præsidentvalg i dag i Polen, så ville den siddende præsident Bronislaw Komorowski skulle ud i en anden valgrunde, viser en ny TNS undersøgelse der er gennemført for polske TVP1.

  Stort fald

  Mens præsidenten i februar havde opbakning fra over 60 procent af polakkerne, er den nu dalet til 45 procent. Det betyder, at der skal to valgrunder til, hvis ikke en kandidat opnår mindst 50 procent af stemmerne i første valgrunde.

  Haler ind

  Nærmeste rival til de siddende præsident er Lov og Retfærdighedspartiets kandidat Andrzej Duda, der er gået fra 10 procent i sidste måned til nu 27 procent.

  Den yngste kandidat til præsidentposten, Magdalena Ogorek opnår uændret 5 procent i målingen. Hun er opstillet af den Demokratiske Venstre Alliance (SLD). Ingen af de øvrige kandidater opnår større tilslutning.

  Valg i maj

  Valgdatoen til præsidentvalget er sat til den 10. maj, og hvis målingen holder og der skal en anden valgrunde til, bliver det den 24. maj. Der er parlamentsvalg i Polen i efteråret.