Tre ud af fire polakker er imod at indføre euroen

  Polakkerne_har_flest_udenlandske_venner_Polen_polennu

  Selv om polakkerne er de mest ivrige EU-tilhængere, så er modstanden mod Polens indtræden i eurozonen stor. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Selv om polakkerne er de største tilhængere af EU-samarbejdet, så er tre ud af fire imod euroens indførsel i Polen.


  En ny meningsmåling viser, at tre ud af fire polakker er imod Polens indtræden i den fælles europæiske valuta. Det er Millward Brown SMG/KRC meningsmålinger, der står bag analysen.

  73 procent imod

  40 procent af de adspurgte sagde, at de var “klart imod” euroen, mens 34 procent sagde, at de var “altovervejende imod”. Trods finanskrisen overrasker modstanden, da polakkerne ellers er det mest EU-venlige folk i EU.

  22 procent for

  Kun 22 procent af polakkerne, støtter tanken om at indtræde i eurozonen.

  Med i 2012

  Den polske statsminister Donald Tusk har tidligere udtalt, at Polen skulle indtræde i eurozonen fra 2012, men det er afblæst. Den polske opposition mener, at euroen er gift for Polen, mens regeringen fortsat mener at Polen skal indtræde på ”et passende tidspunkt”.

  I 2010 sagde Donald Tusk, at man kunne afgøre spørgsmålet om euroen ved en folkeafstemning, selv om det ikke er et forfatningsmæssigt krav.