Tusk og Kaczynski ind i valgkampens slutspurt

  Tusk,_Buzek,_doktorgrad,_Universitet_15

  I går deltog Sejmen formanden Schetyna i en ceremoni, hvor formanden for Europa-Parlamentet, Jerzy Buzek fik tildelt en æresdoktorgrad (Doctor honoris Causa) på det Teknologisk Universitet i Wroclaw af statsminister Donald Tusk. Senere på dagen tog Schetyna til Opole regionen, og i dag besøger han Krasnik og Pulawy, som led i den polske kommunalvalgkamp.


  WARSZAWA: Partilederne for Polens to største partier bruger de sidste fem dage op til kommunalvalget på at besøge de polske byer. Og taktikken er klar.


  Borgernes Platform (PO) og Lov og Retfærdighedsparti et (PiS) har valgt at angribe valgets slutfase på to forskellige måder. Borgernes Platform, med statsminister Donald Tusk i spidsen, vil gå på strandhugst efter vælgere, i de byer hvor PiS traditionelt står stærkt.

  Lov og Retfærdighedspartiet vil satse på at øge deres forspring, i de byer hvor partiet med Jaroslaw Kaczynski i spidsen, i forvejen er rimelige sikre på at vinde, altså primært i den østlige del af Polen.

  Kaczynski på flest besøg

  Jaroslaw Kaczynski (PiS) har planlagt at besøge flere byer om dagen, mens statsminister Donald Tusk tager den lidt mere med ro. Han har til gengæld allieret sig med den nye formand for Sejmen, Grzegorz Schetyna.

  Buzek æresdoktor

  I går deltog Schetyna i en ceremoni, hvor formanden for Europa-Parlamentet, Jerzy Buzek fik tildelt en æresdoktorgrad (Doctor honoris Causa) på Teknologisk Universitet i Wroclaw. Senere på dagen tog Schetyna til Opole regionen, og i dag besøger han de polske byer Krasnik og Pulawy.

  Eneste PiS region

  Donald Tusk har prioriteret de regioner, hvor Borgernes Platform kan have sværest ved at vinde. På torsdag skal han besøge Slask regionen og statsministeren har allerede mødt vælgerne i Podkarpackie regionen, der er den eneste region, hvor Lov og Retfærdighedsparti stadig er ved magten.

  Ikke glemt øst

  Statsminister Donald Tusk ønsker at vise, at han i modsætning til hvad Jaroslaw Kaczynski siger, ikke har glemt det østlige Polen.

  I sin tale understregede Donald Tusk, at den største del af EU-midlerne er øremærket til det østlige Polen med 790 EUR per indbygger i de østlige regioner, mens indbyggere i andre områder må nøjes med 585 EUR pr indbygger.