TV Polonia erstattes af ny tv-kanal for polakker i udlandet

  tv_polonia

  Arkivfoto.


  WARSZAWA: TV Polonia lukkes efter i mere en tyve år at have sendt polsk TV i udlandet. Ny kanal målrettes mod Ukraine, Litauen og Hviderusland.


  Polens statslige TV-kanal for polakker i udlandet TV Polonia skal lukkes og erstattes af en ny statslig TV-station med det foreløbige navn TV Polska. Det fortalte Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski i en tale i det polske overhus Sejmen onsdag.

  Polsk TV i over tyve år

  TV Polonia, der er ejet af det statslige TVP, har i mere end tyve år sendt polsk-sprogede programmer til seere bosat uden for Polens grænser.

  Sikorski sagde i Sejmen, at det har været umuligt at videreføre TV Polonia, fordi tv-stationen er underlagt en meget rigid aftale med stationens amerikanske distributør om, at programmer kun må vises på TV og ikke på andre platforme som fx internettet.

  Målrettes Ukraine, Hviderusland og Litauen

  – Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at tage et to-cifret antal polsk-sprogede tv-kanaler i store dele af verden, herunder Vesteuropa, Nordamerika og Sydamerika, sagde Sikorski i Senatet.

  Den ny kanal for polakker i udlandet TV Polska skal derfor være målrettet det polsk-talende publikum i Ukraine, Litauen og Hviderusland, hvor TV-markedet er mindre udviklet og adgangen til internet stadig er begrænset.

  Lokale programmer

  TV Polska skal vise de nyeste og mest populære programmer fra Polens statslige TV-produktion blandet med kulturelle, økonomiske og uddannelses-rettede programmer.

  TV Polska vil dog også producere og sende programmer fra de polske lokal-samfund i udlandet.