TV-station og fodbold-klub opsiger samarbejde

tv_station_og_fodboldklub_opsiger_samarbejde_i_polen_efter_doedstrusler

Banneret, der blev holdt op af Legia Warszawas fans, truede personer og grupper, der har talt åbent imod Polens regering. Foto: YouTube.

LÆS  Ubesejrede Holland spillede uafgjort mod Polen

WARSZAWA: TV-stationen TVN og fodbold-klubben Legia Warszawa har afbrudt deres samarbejde på grund af dødstrusler på et tilskuer-banner.

LÆS  Fodbold: Polen vandt over Tyskland i venskabskamp

Den ikke-statslige polske TV-station TVN meddelte tirsdag, at stationens samarbejde med den polske top-fodbold-klub Legia Warszawa er ophørt.

Navngivne dødstrusler

Det sker, efter at fans af Legia Warsawa holdt et banner op på tilskuerpladserne under en kamp, hvor modstandere af Polens regering blev truet med galgen.

Truslerne var rettet imod flere politiske partier, mod komiteen til beskyttelse af demokratiet (KOD), avisen Gazeta Wyborcza og flere navngivne journalister.

“For jer vil der ikke blive buu’et, men være galger”, stod der på banneret, der henviste til, at Polens præsident Andrzej Duda var blevet buu’et af ved en tidligere fodboldkamp, hvilket vakte opmærksomhed i medierne.

Fordømmer passiv holdning

TV-stationen TVN skriver i sin meddelelse, at den fordømmer fodboldklubbens passive holdning til begivenheden.

– TV-stationen støtter ikke og ønsker ikke at blive sat i forbindelse med promoveringen af vold, aggression, had og hooliganisme, hedder det i meddelelsen.

Ingen dialog

Fodbold-klubben Legia Warszawa oplyste onsdag morgen, at klubben ikke har modtaget nogen officiel henvendelse fra TVN, og at klubben har valgt at opsige samarbejdet efter rækken af pressemeddelelser fra TVN, der skader Legia Warszawa rygte.

LÆS  Polen får ny træner til fodboldlandsholdet tirsdag

LÆS  Polske Kamil Wilczek stopper i FC København