Udenrigsminister tilbagekalder tegneserie om Chopin

  Udenrigsminister_i_Polen_Radek_Sikorski_trækker_tegneserie_tilbage

  Udenrigsminister Radek Sikorski har tilbagekaldt en polsk produceret kontroversiel tegneserie, der fremstiller Chopin i frastødende selskab, og i sammenhænge med ukvemsord og bandeord. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister Radek Sikorski har tilbagekaldt en kontroversiel tegneserie om Chopin, som ambassaden i Berlin står bag.


  En tegneserie, som den polske ambassade i Berlin har udgivet, har givet ballade i polsk presse. De ansvarlige har måttet stå skoleret for den polske udenrigsminister Radek Sikorski, der nu har tilbagekaldt den kontroversielle tegneserie, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Vulgær og upassende

  Tegneserie er blevet lavet i forbindelse med Chopin året 2010, der skulle markere 200 året for den berømte polske komponist fødsel. Målgruppen for tegneserien er tyske børn, der skulle indføres i Chopins liv. I tegneserien har Chopin er god ven der er skinhead, og sammen giver de koncerter i fængsler. Teksten er fyldt med vulgære og upassende ord, og fyldt med bandeord.

  Ansvaret placeret

  Udenrigsminister Sikorski giver skylden for tegneserien til en tidligere ansat på den polske ambassade i Berlin:

  – Den eneste ting, jeg fortryder, er, at jeg ikke kan irettesætte den ansvarlige person til denne skandaløse beslutning, fordi vedkommende ikke længere arbejder for Udenrigsministeriet, sagde udenrigsminister Radek Sikorski efter at have tilbagekaldt den kontroversielle tegneserie.

  Polsk kultur på ny måde

  Tegneserien var bestilt for at fremme polsk kultur på en utraditionel måde. Teksterne er på både polsk og tysk og den ’moderne’ Chopin er tegnet af Krzysztof Ostrowski.

  Der er trykt 2.000 eksemplar, og den polske ambassade i Berlin har måttet betale 107.000 zloty for tegneserien.

  Populær

  Tegneserien er dog blev populær blandt de unge på den største internet portal Allegro, skriver det polske nyhedsbureau PAP.