Ukraine gør fremstød i Danmark op til EM 2012

  Frits_Ahlstrøm_sammen_med_Polens_og_Ukraines_ambassadør_polennu

  Ukraines ambassadør Mykhajlo Vasiljovych Skuratovskyi, den danske fodboldekspert Frits Ahlstrøm og Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski til møde på den polske ambassade om EM 2012 fodbold i januar. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Fodboldekspert Frits Ahlstrøm, korrespondent Per Nyholm og en række fremtrædende erhvervsfolk skal øge kendskabet til Ukraine i Danmark.


  EM slutrunden i fodbold 2012 skal spilles i Polen og Ukraine, og Danmark skal spille sine tre indledende kampe i Ukraine. På den baggrund arrangerer den ukrainske ambassade og det ukrainske konsulat i Aarhus, en konference på Copenhagen Business School, den 12. januar, for at øge kendskabet til Ukraine.

  Unik mulighed

  – EM slutrunden er en unik mulighed for at lave forretninger og kulturudveksling mellem Danmark og Ukraine, siger den ukrainske konsul i Aarhus, Morten Munk, der sammen med konsulentvirksomheden Mafcon står bag initiativet.

  Fodboldekspert

  – Vi er glade for, at fodboldekspert Frits Ahlstrøm vil fortælle om hans erfaringer og de forretningsmæssige og turistmæssige konsekvenser af et arrangement som en EM-slutrunde i fodbold, der jo er verdens tredje største event, siger konsulen fra Aarhus. Frits Ahlstrøm har arbejdet med EM-slutrunder tidligere for UEFA.

  Per Nyholm

  Også den respekterede korrespondent og forfatter, Per Nyholm, der har et indgående kendskab til Central og Østeuropa, og som har lavet rejsebeskrivelser i bl.a. Jyllands-Posten gennem mange år, er med på konferencen.

  Danmarks tidligere ambassadør i Ukraine Christian Faber-Rod taler ligeledes om sine erfaringer i Ukraine.

  Erhvervstoppen

  Flere danske virksomheder, der har aktiviteter i Ukraine, er også repræsenteret på konferencen, der har plads til 80 deltagere. Den tidligere Danisco-direktør Kaj Aaberg, vicedirektør i Vestas Andreas Thomas, vicedirektør i Carlsberg, Jørn Tolstrup Rohde og Semco-direktør Vagn Nielsen deler alle ud af deres erfaringer på konferencen.

  Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhajlo Vasiljovych Skuratovskyi indleder konferencen.

  LÆS PROGRAM
  polennu.dk: Ukraine konference 12. januar 2012

  Ingen EU aftale

  Det polske formandskab har haft EU’s samarbejde mod øst som en af de højeste prioriteter, og har arbejdet intenst på at lave en ny aftale mellem EU og Ukraine. Men det lykkedes ikke, da EU-lederne mødtes i december. Baggrunden for, at der ikke kom en aftale i stand, er fængselsdommen til den tidligere regeringsleder Julia Timosjenko, som flere EU-ledere mener alene er politisk motiveret. Derfor har bl.a. England og Tyskland blokeret for en aftale mellem EU og Ukraine.

  Det dybdeborende danske netmagasin Røst, der behandler forhold i Central- og Østeuropa, skriver i en artikel, at den tidligere leder næppe er så uskyldig, som mange vestlige ledere ellers hidtil har vurderet.

  LÆS MERE
  Magasinet Røst: Fortidens spøgelser indhenter Julia Timosjenko