Ukraine: Julia Tymoshenko er skyldig

  Den_ukrainske_premierminister_Mykola_Azarov_Polen_polennu

  Den ukrainske premierminister Mykola Azarov mener, at den tidligere regeringsleder er skyldig i magtmisbrug, som hun afsoner en dom på syv år for. Foto: Nato.


  KIEV: Den ukrainske premierminister Mykola Azarov siger til polsk radio, at Julia Tymoshenko er skyldig, og at han ikke forventer demonstrationer ved EM 2012 i fodbold.


  Ukraines premierminister Mykola Azarov siger til polsk radio, at Julia Tymoshenko er skyldig, og at han ikke forventer demonstrationer under EM 2012 i fodbold om 14 dage. Det er Polskie Radios journalist, Piotr Pogorzelski, der har talt med regeringslederen i Kiev.

  Ingen protester

  – Ukrainerne forstår godt, at Timosjenko er skyldig, og at hun er ansvarlig for, at vi betaler mere end det dobbelte for gassen fra Rusland end Tyskland gør, siger den ukrainske regeringsleder.

  Timosjenko afsoner en dom på syv års fængsel for magtmisbrug som premierminister i 2008, ved en gasaftale med Rusland.

  International kritik

  EU, Polen og andre har spørgsmålstegn ved, om fængselsdommen til Tymoshenko, der var en af heltene fra den Orange Revolution, og modstander af den nuværende præsident, Viktor Janukovitj, var politisk.

  Vold i fængsel

  Flere europæiske politikere har sagt, at de ikke vil til Ukraine til EM slutrunden i fodbold, i protest mod behandlingen af hende i fængslet. Det er sket efter at billeder er dukket op af den 51-årige Timosjenko med blå mærker på arme og mave, som hun siger, hun har fået af voldlige fængselsbetjente.

  Afviser foto

  – Hvis de [udenlandske politikere] tror at de ud fra fotos i aviserne, med blå mærker og drage deres konklusioner ud fra det, og uden at vente på de retsmedicinske beviser, så er det en meget flabet attitude, siger Azarov til den polske journalist.

  Ingen protester

  Azarov hævdede, at der ikke var nogen væsentlige protester mod fængslingen af Tymoshenko.

  – Folk har ikke protesteret mod arrestationen af den tidligere premierminister. Før dommen fald, var der 15 til 20 personer der protesterede med plakater. Er det en demonstration?, spørger den ukrainske regeringsleder.

  Ikke behandling i Tyskland

  Præsident Janukovitj har afvist muligheden for at Tymoshenko, der lider af kronisk rygsmerter, kan blive behandlet i Tyskland af tyske læger, som tidligere har undersøgt hende.

  – Jeg er ofte blevet spurgt, hvorfor vi ikke kan sende Tymoshenko til udlandet for at blive behandlet?, sagde Janukovitj sagde i denne uge.

  – Hvis det stod til mig, ville jeg have sendt hende af sted for længe siden. Men det er ikke lovligt efter ukrainsk lov, sagde den ukrainske præsident.