Ukraines præsident afviser igen Kaczynski forslag

Kaczynski Ukraine
Den ukrainske præsident forstår ikke hvorfor Polen og Jaroslaw Kaczynski genfremsætter forslaget om en fredsbevarende NATO-styrke i Ukraine. Præsidenten har tidligere afvist ideen overfor polakkerne. Privatfoto.

KIEV: Ukraines præsident forstår ikke at Jaroslaw Kaczynski bliver ved med at kræve en NATO-fredsbevarende styrker.

LÆS  USA sender yderligere 1.700 soldater til Polen

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj forstår ikke hvorfor Polen og Kaczynski bliver ved med at foreslå en NATO fredsbevarende styrke til Ukraine, skriver wp.pl.

– Jeg forstår ikke ideen med forslaget. Vi har ikke brug for en fastfrosset konflikt i vores land, det har jeg allerede forklaret på flere møder med vores polske kolleger, siger den ukrainske præsident til flere russiske medier.

– Vores mål er at reducere antallet af ofre og varigheden af ​​krigen så meget som muligt, sagde den ukrainske præsident. Også den amerikanske præsident Joe Biden, har sagt at det vigtigste er at Vesten står sammen, og at ingen lande kører sololøb. Den opfodring har Kaczynski-regeringen valgt at sidde overhørig. Den kontroversielle polske partiformand havde krævet et møde med Joe Biden, men det ville amerikanerne tilsyneladende ikke. Der er fortsat mange konfliktområder mellem Biden-administrationen og Kaczynski-regimet.

Bestilte plads forud for USA-besøg

Fredag havde partiformand Jaroslaw Kaczynski bestilt plads i den regeringskontrollerede Polska Press mediegruppens udgivelser, hvor han forklarede om sit syn på krigen mod Ukraine. Her gentog han kravet om en fredsbevarende NATO-styrke, som på ny er blevet afvist af både Ukraine og af NATO. Det har vakt undren og bekymring i vide kredse om, hvorvidt Jaroslaw Kaczynski er ude på at fremprovokere en væbnet konflikt mellem Rusland og NATO.

Kaczynski og Polens enegang

Polen er blevet kritiseret af flere EU-lande og af NATO, for at gå enegang i forholdet til Vestens aftale om solidaritet om Rusland/Ukraine konflikten. Det var også Kaczynski der skabte forvirring omkring polske jagerfly til Ukraine.

Udenrigsminister: Danmark presser Polen på værdier

Ukraine vil ikke angribe

Zelenskyj sagde i samme interview, at det er falske informationer fra Moskva der hævder, at Ukraine har planer om at angribe Donbass.

LÆS  Kreml talsmand: Kampvognene vil også blive brændt

– Det er nonsens, siger den ukrainske præsident. Han afviser også, at Ukraine vil bruge biologiske våben i krigen, som det også påstås af Moskva.

LÆS  Polen indfører visumforbud for russiske statsborgere

– Ukrainere vil ikke bruge den slags våben, heller ikke mod de største fjender, sagde Zelenskiy.

USA: Ingen polske MIG-29 jagerfly til Ukraine

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.

LINK: Kaczynskis forslag afvises