Ukraines præsident takker polakker for fantastisk støtte

Præsident Polen Ukraine
Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj har et tæt forhold til den polske præsident Andrzej Duda, mens han flere gange har taget afstand til partiformand Jaroslaw Kaczynski. Foto: Jakub Szymczuk, KPRP.


Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj har på et pressemøde takket Polen og polakkerne, for ”fantastisk hjælp og støtte” i forbindelse med krigen i Ukraine. Polen er mit hjerte, sagde præsidenten blandt andet.

– Jeg har stor respekt for polakker og for Polen. Tak for, at over 2,5 millioner af mine landsmænd er blevet modtaget i Polen. Det er em fantastisk hjælp og støtte. Det er svære tider og vi møder en enestående forståelse hos polakker. Polen er en utrolig venlig nabo. Polen er vores store nabo. Det har vi altid været bevidste om, ​​sagde Ukraines præsident.

Vil gerne besøge Warszawa – men ikke nu

Trods glæden for nabolandet, vil præsident Zelenskiy ikke besøge Polen så længe krigen raser.

– Jeg sætter stor pris på den støtte jeg har fået fra præsident Andrzej Duda, og jeg glæder mig til at besøge Warszawa. – Polen fylder i mit hjerte (…) Polen støtter os meget, sagde den ukrainske præsident.

Med al respekt for Polen, jeres leder og jeres nation … før krigen slutter, har jeg ingen mulighed for at tage til Polen eller andre lande, sagde præsident Volodymyr Zelenskyj.

FN-generalsekretær til Putin

Den ukrainske præsident sagde på samme pressemøde, at FN’s generalsekretær bør rejse til Ukraine og se gerningsstederne for de russiske forbrydelser, før han mødes med den russisk enevældige præsident Vladimir Putin.

– FN’s generalsekretær Antonio Guterres, som vil rejse til Moskva på torsdag og derefter til Kiev, bør først se stederne for russiske forbrydelser, sagde Zelenskiy.

Han sagde også, at det er ikke nok hvis FN’s generalsekretær kun kommer til Kiev for at snakke. Den ukrainske præsident kræver konkrete handlinger.

Ukraines præsident afviser igen Kaczynski forslag

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

Kaczynski og statsministeren flyver til Kiev i dag

LÆS  USA: Ingen polske MIG-29 jagerfly til Ukraine

LÆS  Første amerikanske F-16 fly landet i Ukraine