Ung flink kvinde undskylder bankrøveri

  Politiet i det sydlige Polen jagter en ung kvinde, der har begået et usædvanligt bankrøveri. Foto: Martin Bager.


  ZAKOPANE: Politiet i polsk bjergby leder efter en høflig ung kvinde, der har røvet en bank, og undskyldte sin ugerning.


  Politiet i den sydpolske alpeby Zakopane leder efter en ung kvinde, der røvede en lokal bank og undskyldte overfor den skrækslagne bankassistent, da hun have fået pengene. Røveriet fandt sted fredag morgen i en filial af Skok banken på Kwiatkowski gaden.

  Usædvanligt røveri

  Den unge kvinde menes at være mellem 18 og 20 år, og ikke nok med at hun undskyldte, så indledte hun også forhandlinger med bankassistenten.

  Først bad bankrøveren om at få udleveret 8.000 zloty, men da bankassistent sagde, at det maksimale beløb var 2.000 zloty, accepterede den unge kvindelig røver også dette.

  Intet synligt våben

  Den unge kvinde viste ikke noget våben frem, men holdt hånden under frakken, og havde måske et skydevåben med. Det forsøger politiet nu at finde ud af, da det er afgørende for forbrydelsens hårdhed og straframme.

  Politiet er ved at gennemgå båndene fra bankens overvågningskameraer, men billedkvaliteten er efter sigende meget dårlig.

  Bankrøvere på fri fod

  Udover den unge kvinde, jagter politiet i Zakopane stadig gerningsmændene til et bankrøveri der fandt sted i byen i marts.