Ung polsk trompetist giver koncert i aften på Jazzhouse

  Tomasz_Dabrowski_polen_polennu

  Det 30-årige stortalent på en trompet Tomasz Dabrowski, giver koncert i Jazzhouse i København i aften. PR-foto.


  KØBENHAVN: Den polske trompetist Tomasz Dabrowski giver koncert i aften i Jazzhouse.


  Jazzhouse og den polske ambassade er i aften værter ved en koncert med den 30 årige polske trompetist Tomasz Dabrowski

  Ungt talent

  Polen er i forvejen kendt for en stærk jazz-tradition med markante stemmer som Krzystof Komeda og Tomasz Stanko samt nyere navne som Leszek Mozdzer, men i aften præsenteres en af de stærkeste instrumentalister fra den yngre generation.

  Internationalt format

  Tomasz Dabrowski er en af den yngre generations vigtigste trompetister med en unik klang og internationalt format. I sin musik blander han elementer af free jazz, avantgarde og central- og østeuropæisk folkemusik. Han spiller både trompet og et særligt “balkan horn”, og han har turneret flittigt i Europa, USA og Canada.

  Tre albums

  Som 30-årig har han allerede udsendt tre albums som bandleder foruden en lang række samarbejder, og han har spillet med navne som Pheeroan Aklaff, Aaron Parks, RJ Miller, Tyshawn Sorey og Cooper Moore samt danske navne som Lotte Anker, Kasper Tranberg og Kresten Osgood.

  Dansk besætning

  I aften kan man opleve ham alene på scenen med stykket S-O-L-O, som han pt. turnerer Europa rundt med. Derudover optræder han med kvartetten Den Polyvalente Hjelm med Asger Thomse (kontrabas), Henrik Pultz Melbye (tenor sax) og Anders Provis (trommer).

  Koncerten begynder i aften klokken 20.00, og dørene åbnes klokken 19.00.

  Billetter til 60 kroner kan købes i indgangen eller via Billetlugen ved at trykke her.