Unge polakker er blandt de flittigste bloggere i verden

  blogs2

  Internettet spiller en central rolle for de unge polakker, der mener at websites og film som opfattes som kunst. Foto: Channah.


  WARSZAWA: Polakkerne indtager en tredjeplads i verden, når det gælder de unges forbrug af blogs på internettet, viser ny rapport fra EU.


  Europa Kommissionen har undersøgt de yngre generationers forhold til kultur. Da de unge polakker blev spurgt om deres interesse for kultur og måden at opleve den på, v nyde den, viste det sig, at de oftest gør det via internettet, især på blogs.

  Platform for kunst

  Polske unge er interesserede i kunstnere, som præsenterer deres arbejde online på internettet. Polakkerne mener, at blogs og film online skal opfattes som kunst.

  Rekord i blogs

  Polakker er blandt verdens flittigste brugere af blogs. 75 procent af de polske blogs er skrevet af 20-årige. Blogs indeholder i stort omfang, også online-butikker, der tilbyder f.eks. håndlavede smykker, kunst, tøj og musik.

  Flest drenge

  En undersøgelse, der er gennemført af meningsmålingsinstituttet PBI viser, at 13 procent af de polske internetbrugere er børn under 16 år. Blandt de yngste brugere (7-12 år), er de fleste brugere drenge (58 procent).