USA forbereder møde mellem Trump og Duda

donald_trump_naeste_amerikanske_praesident

Den amerikanske præsident Donald Trump er ifølge amerikanske embedsmænd klar til at modtage den polske præsident Andrzej Duda. Arkivfoto.

LÆS  USA overvejer at flytte soldater fra Polen til Rumænien

WASHINGTHON: Det amerikanske udenrigsministerium bekræfter at de forberedende skridt er taget til et møde mellem den amerikanske og den polske præsident.

LÆS  Polens præsident og regering giver jagerfly til USA

Det Hvide Hus oplyser, at man er ved at forberede et møde mellem den amerikanske præsident Donald Trump og Polens præsident Andrzej Duda. Det blev bekræftet på et møde mellem udenrigsministrene fra de Polen og USA.

Taget til nåde

Andrzej Duda har ved flere lejlighed forsøgt at mødes med Trump, men efter den kontroversielle lov om straf for ytringer om holocaust har den amerikanske præsident nægtet. Loven er blevet droppet, og selv om USA stadig er blandt Polens kritikere på grund af de demokratiske forhold i landet, så er der nu alligevel udsigt til at Andrzej Duda kan komme på besøg i Det Hvide Hus.

Olie og våben

Emnerne for mødet bliver militært samarbejde og Nord Stream II forbindelse. Polen ønsker at USA bygger en base i Polen – de vil betale milliarder for at det kan ske, og

Der foreligger ikke yderligere detaljer, ej heller om tidspunktet, og Trump har fortsat ikke selv Tweetet om det måske kommende besøg. Det er ikke altid at den amerikanske præsident følger sine rådgivere.

LÆS  TVN får sendetilladelse forlænget trods ny lov

LÆS  Polens forsvar klar med jagerfly til Ukraine