USA laver permanent militært hovedkvarter i Polen

Hovedkvarter
USA vil etablere permanent hovedkvarter og base i Polen, meddelte den amerikanske præsident Joe Biden på et pressemøde onsdag i Madrid. Arkivfoto.

MADRID: USA vil øge sin militære tilstedeværelse langs NATO’s østflanke og opretter et permanent militært hovedkvarter i Polen.

LÆS  Polens regering vil øge sit NATO-bidrag til 4 procent

Den amerikansk præsident Joe Biden har meddelt på NATO-topmødet i Madrid, at USA vil oprettet et permanent militært hovedkvarter i Polen. Det sker som en direkte reaktion på Rusland og Putins angreb på Ukraine, sagde den amerikanske præsident onsdag.

Biden sagde endvidere, at USA også vil udsende flere tropper til Rumænien, Estland, Litauen og Letland. USA vil også sende yderligere to F-35 e stater.

Washington vil også sende yderligere to F-35 eskadriller til Storbritannien, opbygge nye luftforsvarssystemer i Tyskland og Italien. USA vil også øge antallet af destroyere i Spanien til seks i alt.

– NATO er mere nødvendig nu, end nogensinde før, sagde Biden på et fælles pressemøde med NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg.

NATO-chefen sagde tidligere på ugen, at alliancen vil øge antallet af soldater 40.000 til 300.000 langs NATO’s østlige flanke.

Hovedkvarter ved Poznan

Det nye militære hovedkvarter for den 5. amerikanske arme vil blive etableret ved Poznan, hvor der allerede er en midlertidig base.

NATO-topmødet slutter torsdag.

LINK: NATO Alliancens hjemmeside

USA vil oprette permanent militærbase i Polen

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med
DKK 200,00 eller DKK 500,00 

 

LÆS  Polen tror på tysk accept af kampvogne til Ukraine

LÆS  USA vil oprette permanent militærbase i Polen