trump_usa_polen
USA-udenrigsminister Mike Pompeo lovede lørdag på vegne af præsident Donald Trump, at give en milliard dollars til det europæiske Tre Have- samarbejde, der består af tolv lande i Central- og Østeuropa, og som Kaczynski-regeringen tog initiativ til for fem år siden. Arkivfoto.

Den amerikanske præsident Donald Trump er inviteret til Polen i juli. Da Trump blev valgt, sendte han på valgnatten en hilsen til sin gamle ven tidligere præsident Lech Walesa. Foto: White House.

LÆS  USA sender måske et par hundrede soldater mere

WASHINGTHON: En rådgiver for præsident Andrzej Duda har inviteret Donald Trump til Polen efter et møde den amerikanske præsidents sikkerhedsrådgiver.

LÆS  Formand Duda bød velkommen til Tre Have topmøde

Krzysztof Szczerski, der er rådgiver for Polens præsident Andrzej Duda, er på et besøg i USA. Her har han haft samtaler med den amerikanske præsidents sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, i over en time fredag morgen.

Szczerski har, på vegne af Andrzej Duda, inviteret Donald Trump til at besøge Polen i juli.

Afventer kalender

– Invitationen blev accepteret, og nu afventer vi svar fra præsident Trump om det kan passe ind i hans kalender, sagde Szczerski.

USA bliver i Europa

Den amerikanske sikkerhedsrådgiver forsikrede også den polske udsending om, at USA står bag NATO forsvaret af Europa, som det blev besluttet på det seneste topmøde i juli i Warszawa.

Hilsen til Walesa

Den amerikanske præsident Donald Trump sendte på valgnatten en hilsen til Lech Walesa. De to har kendt hinanden i mange år, og Trump anser Walesa som en polske helt.

LÆS  Andrzej Duda og Mette Frederiksen til klima møde

LÆS  Polen bruger krise til at undertrykke borgere