trump_usa_polen
USA-udenrigsminister Mike Pompeo lovede lørdag på vegne af præsident Donald Trump, at give en milliard dollars til det europæiske Tre Have- samarbejde, der består af tolv lande i Central- og Østeuropa, og som Kaczynski-regeringen tog initiativ til for fem år siden. Arkivfoto.
WASHINGTHON: En rådgiver for præsident Andrzej Duda har inviteret Donald Trump til Polen efter et møde den amerikanske præsidents sikkerhedsrådgiver.
LÆS  USA: Flere amerikanske soldater til Polen


Krzysztof Szczerski, der er rådgiver for Polens præsident Andrzej Duda, er på et besøg i USA. Her har han haft samtaler med den amerikanske præsidents sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, i over en time fredag morgen.

Szczerski har, på vegne af Andrzej Duda, inviteret Donald Trump til at besøge Polen i juli.

Afventer kalender

– Invitationen blev accepteret, og nu afventer vi svar fra præsident Trump om det kan passe ind i hans kalender, sagde Szczerski.

USA bliver i Europa

Den amerikanske sikkerhedsrådgiver forsikrede også den polske udsending om, at USA står bag NATO forsvaret af Europa, som det blev besluttet på det seneste topmøde i juli i Warszawa.

Hilsen til Walesa

Den amerikanske præsident Donald Trump sendte på valgnatten en hilsen til Lech Walesa. De to har kendt hinanden i mange år, og Trump anser Walesa som en polske helt.

LÆS  Polen bruger krise til at undertrykke borgere
LÆS  Polen indgår formel forsvarsaftale med USA