VALG: Ni ud af ti stemmer er talt op

Polens_største_partier_bliver_de_største_tabere_før_valget_søndag_1
Optællingen af stemmerne fra søndagens præsidentvalg, har givet flere stemmer til præsident Andrzej Duda. Arkivfoto.

WARSZAWA: 87,16 procent af stemmerne er talt op efter søndagens præsidentvalg, og det har øget præsidentens opbakning i forhold til exitpoll, søndag aften.

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen

Hovedparten af stemmerne fra søndagens præsidentvalg er talt op. Optællingen øger opbakningen til præsident Andrzej Duda, mens hans rival i anden runde, Warszawa-borgmester Rafał Trzaskowski er faldet i forhold til exitpoll søndag aften.

Tallet i parentes er fra exit-poll, da valgstederne lukkede søndag aften.

  • 45,24 (41,8) procent – Andrzej Duda

  • 28,92 (30,4) procent – Rafał Trzaskowski

  • 13,69 (13,3) procent – Szymon Hołownia

  • 6,79 (7,4) procent – Krzysztof Bosak

  • 2,46 (2,9) procent – Władysław Kosiniak-Kamysz

  • 2,12 (2,6) procent – Robert Biedroń

De øvrige fem kandidater, kom ikke over 1 procent i tilslutning.

Præsidentvalgets anden runde gennemføres den 12. juli fra 7.00 – 21.00, og bliver alene et opgør mellem Andrzej Duda og Rafał Trzaskowski.

Mere om præsident-valget i Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  Kvinde frikendt for at fornærme præsidenten

LÆS  NIK: Præsidentvalget var i strid med forfatningen