Valutafonden nedjusterer økonomisk vækst i Polen

  Warszawa_Torben_Hansen_Polen_polennu

  Den solide økonomiske vækst i Polen bliver mindre i år end forventet, mener den Internationale Valutafond IMF, der har ned justeret Polen. Foto: Torben Hansen.


  WARSZAWA: Den Internationale Valutafond (IMF) nedjusterer sine egne forventninger til den økonomiske vækst i Polen i år.


  Den Internationale Valutafond, IMF, har nedjustreret sine forventning til væksten i den polske økonomi i 2012. Det fremgår af fondens seneste “World Economic Report”, der udkom tirsdag.

  Fald på 0,2 procent

  IMF har tidligere skønnet at væksten i Polen ville blive på 2,6 procent, men det tal er nu ændret til 2,4 procent i 2012.

  Fald næste år

  Rapporten skønner også, at udviklingen i den økonomiske vækst i 2013 også vil dale, og lande på 2,1 procent.

  Skrappe krav

  Ifølge rapporten, er det regeringens krav om at holde budgetunderskuddet i Polen på under 3 procent, der nu påvirker udviklingen i den økonomiske vækst, hvis IMF får ret i sine forudsigelser.

  Polen størst

  I år er Polen igen det EU-land med den største økonomiske vækst, men bliver – ifølge IMF – overhalet af Rumænien i 2013, hvor væksten ventes at blive på 2,5 procent.

  Ikke hårdt ramt

  IMF skriver også, at landene Polen, Rumænien, Ungarn, Bulgarien, Litauen, Letland, Tyrkiet, Serbien og Kroatien ikke er hårdt ramt på grund af krisen i euroområdet, grundet forskelle i kapitalmarkedernes strukturer.