Verdens største indenfor internet-handel vil skabe 6.000 jobs i Polen

  Den_amerikanske_virksomhed_Amazon_investerer_i_Polen_2

  Amazons direktør for Europa Tim Collins mødtes mandag med Polens økonomiminister Janusz Piechocinski. PR-foto.


  WARSZAWA: På et møde med Polens økonomiminister i går meddelte det amerikanske firma for internet-handel Amazon, at de vil åbne tre logistik centre i Polen.


  Repræsentanter fra det amerikanske firma Amazon mødtes i går med Polens økonomiminister Janusz Piechocinski i Warszawa. Amazon er verdens førende virksomhed inden for internet-handel med næsten 100.000 ansatte på verdensplan. På mødet i går meddelte koncernen, at de vil åbne tre logistik centre i Polen i løbet af 2014 og 2015.

  6.000 arbejdspladser

  De tre logistik centre kommer hver til at skabe 2.000 faste arbejdspladser og 3.000 sæsonbestemte arbejdspladser. De to første centre åbner næste år i nærheden af de to byer Wroclaw og Poznan i den vestlige del af Polen. Det tredje center åbner i 2015. Logistik centrene kommer hver til at fylde et areal, der svarer til 13 fodboldbaner og skal betjene 60.000 kunder, fortalte Amazons direktør i Europa Tim Collins på det efterfølgende pressemøde.

  Tilfredse med Polen

  – Vi værdsætter det samarbejde, vi har haft med vores partnere og de statslige og lokale myndigheder, som har bidraget til, at vi så hurtigt har kunne realisere vores planer om at skabe de tre logistik centre sagde Tim Collins blandt andet til pressemødet.

  – Polen er et dynamisk land, der udvikler sig meget hurtigt og tilbyder engagerede og kompetente medarbejdere. Jeg er sikker på, at vi bliver tilfredse med vores investering, sagde Collins.

  Anden bedste til arbejdspladser

  Polens økonomiminister gjorde ved pressemødet opmærksom på, at Polen indtager anden pladsen i Europa i år, når det gælder oprettelsen af nye arbejdspladser.

  Amazon har eksisteret siden 1995 og er verdens førende virksomhed inden for internet-handel med bøger, musik og computer-software.