Verdenskendt violinist giver koncert for polske fanger

  Rachel_Barton_Pine

  Den verdensberømte Rachel Barton Pine har givet koncert med heavy-metal musik på violin, under sin fængselskoncert i Krakow. Arkivfoto.


  KRAKOW: Den verdensberømte Rachel Barton Pine har givet violin-koncert i et fængsel i Krakow.


  Den amerikanske violinist Rachel Barton Pine har givet en koncert i et fængsel i Krakow-distriktet i Nowa Huta, i det sydlige Polen.

  Pine spillede arrangementer af hits fra bl.a. Metallica, AC/DC og Led Zeppelin for de omkring hundrede fanger, kvinder og mænd. Arrangementet var en del af den årlige Fængselsdag i Polen.

  Første møde med kultur

  En talsmand for fængserne i Krakow-området suger til det polske nyhedsbureau PAP, at for mange af fangerne var koncerten deres første kontakt med ‘kultur’.

  Begyndte som 3-årig

  Rachel Barton Pine er født i 1974, og begyndte at spille violin som 3-årig. Hun blev hurtigt udråbt som vidunderbarn, og debuterede med Chicagos Symfoniorkester da hun var ti år gammel.

  Rachel Barton Pine har polsk blod i årerne. Hendes oldeforældre på hendes fars side var emigreret til Amerika fra Polen i deres teenageår.

  Polsk nysgerrighed

  – Som de fleste mennesker fra den generation, ønskede de, at deres børn skulle blive ægte amerikanere, og derfor er jeg ikke opvokset med polske traditioner.

  – Jeg vil gerne lære så meget som muligt om polsk kultur under mit første besøg i Polen, siger hun til PAP.