Vestas vinder stor ordre på vindmøller i Polen

  vestas-126

  Vestas forventer, at de 25 V-126-3,3 MV vindturbiner vil være i drift i løbet af fjerde kvartal 2015. Foto: Vestas


  KORYTNICA: Den danske producent Vestas skal levere 25 vindturbiner til en vindmøllepark nordøst for Warszawa. Vestas har nu 150 ansatte i Polen


  Vestas har vundet en stor ordre på at levere vindturbiner til en vindmøllepark i Korytnica, 60 kilometer nordøst for Polens hovedstad Warszawa.

  Vestas skal levere 25 V-126-3,3 MV vindturbiner, som har en samlet effekt på 83 MW.

  Ordren omfatter levering, installation og idriftsættelse af møllerne, samt en 15-årig serviceaftale med Wind Field Korytnica Sp. Z.o.o., som opfører vindmølleparken Korytnica North.

  Projekt øger vinds konkurrencedygtighed

  – Med leverancen af de første V-126-3,3 MV turbiner til Korytnica North-projektet, tager Vestas et markant skridt i retning af at reducere omkostningerne ved vindenergi i Polen, siger direktør for Vestas Northern Europe, Klaus Steen Mortensen i en pressemeddelelse.

  – Korytnica North-projektet vil bidrage til at forøge andelen af konkurrencedygtig vedvarende energi i Polen, og vi er meget tilfredse med, at Wind Field Korytnica har valgt at samarbejde med os, siger han.

  Vestas har 150 ansatte i Polen

  Vestas har nu mere end 150 medarbejdere i Polen.

  Siden det danske selskab etablerede sig i landet for 12 år siden, har det leveret mere end 1.272 MV – eller 620 vindturbiner til projekter i Polen.

  Vestas har nu en markedsandel i Polen på 30 procent.