VM 2014 i indendørs atletik skydes igang i Sopot

Polske_mesterskaber_i_atletik_i_Ergo_Arena_i_Gdansk_i_Polen

Det polske landshold blev udtaget ved de polske mesterskaber, der blev afholdt for få uger siden i samme arena, hvor VM åbnes i dag. Foto: Jakub Wozniak, gdansknu.dk.

SOPOT: 37 polske atleter er med, når VM i indendørs atletik 2014 i dag skydes i gang i Sopot tæt på Gdansk i Polen.

Polen er vært for VM i indendørs atletik 2014, der de næste tre dage fylder badebyen Sopot med atleter, tilskuere og sportsjournalister fra 160 lande.

Første gang i Polen

Det er første gang, at et verdensmesterskab i indendørs atletik holdes i Polen. Det er Ergo Arena på grænsen mellem Gdansk og Sopot i det nordlige Polen, der lægger hus til VM.

I alt deltager 1500 atleter, trænere og VIP’er fra 160 lande. De 26 konkurrencer live-transmitteres til 140 millioner seere i hele verden, og man regner med 8.000 tilskuere i selve Ergo Arena.

37 polske atleter

Værtslandet Polen er stærkt repræsenteret ved mesterskaberne med 37 atleter. Det polske hold blev udtaget for få uger siden ved de polske mesterskaber, der blev afholdt i samme arena i Sopot, hvor VM i dag skydes i gang.

De polske mesterskaber var præget af hård konkurrence, og flere atleter slog personlige rekorder undervejs. Det polske landshold, der fra i dag skal kæmpe for de polske farver tæller blandt andet topatleter som Anna Rogowska i stangspring og Tomasz Majewski i kuglestød.

To danskere med

Blandt deltagerne ved dette års VM er to danskere. Nick Ekelund deltager på 400-meter distancen for herrer, mens Stina Troest, der er med på et wildcard, deltager på 800-meter distancen for kvinder.

– Ekelund vinder nok ikke nogen medalje, men han er i utrolig god form, og han kan godt være i nærheden af de helt store. Derudover bliver det spændende at følge Stina Troest. Det kommende mesterskab vil helt sikkert udvikle hende, siger atletik-ekspert Jens Barslev til Eurosports danske redaktion.

Begge de danske atleter skal på banen i dag på mesterskabernes første dag. Ekelund løber 10:45, hvor han er i indledende heat med den tjekkiske europamester Pavel Maslak, mens Troest løber kl. 13.