EM_i_volleyball_i_Gdansk_i_Polen

Polen var sammen med Danmark vært ved EM i volleyball sidste år, hvor Polen spillede sine kampe i Gdansk. Foto: Jakub Wozniak, gdansknu.dk.


WARSZAWA: Polen er vært for VM i volleyball 2014, og det ligger nu fast, hvilke gruppespil, der skal spilles i hvilke værtsbyer.


Polen er vært, når VM i volleyball spilles i august og september 2014. Gruppekampene blev trukket ud under et stort show i Kulturpaladset i Warszawa mandag aften, og det ligger nu fast, hvilke lande, der skal spille i hvilke værtsbyer.

Polen spiller i Wroclaw

Det polske hold skal selv spille sine gruppekampe i Wroclaw mod Serbien, Argentina, Australien, Venezuela og nummer tre fra kvalifikationen i den afrikanske volleyball kvalifikation.

Åbningskampen den 30. august vil dog blive spillet på Polens national stadion i Warszawa med plads til 58.000 tilskuere. Det er første gang siden VM i 1952, at en volleyball kamp ved VM spilles under åben himmel.

Gdansk, Krakow og Katowice

Gdansk, Krakow og Katowice huser de øvrige gruppekampe i den indledende runde. Rusland, Bulgarien og Kina mødes i Gdansk, hvor yderligere to hold fra Nordamerika og et hold fra Afrika mangler at kvalificere sig.

Italien, Frankrig, Belgien og Irak mødes i Krakow sammen med to hold fra Nordamerika, mens kampene i Katowice skal spilles mellem Brasilien, Tyskland, Sydkorea, Finland og et hold fra Nordamerika og Afrika.

Lodz og Bydgoszcz med i mellemrunden

VM-kampene bliver fordelt rundt i Polen, og kampene i den ene gruppe i mellemrunden spilles i to nye byer, Lodz og Bydgoszcz, mens kampene i den anden mellemrunde gruppe spilles i Katowice og Wroclaw.

Både semifinalerne og finalen spilles i Katowice i det sydvestlige Polen.

Polen og Danmark værter ved EM

Det er ikke første gang, Polen huser et volleyball mesterskab. I september måned var Polen og Danmark fælles værter for EM i volleyball, der blev spillet i Gdansk, Gdynia, Aarhus, Odense Herning og København.