EM 2021 Polakker og Lewandowski
Andelen af positive covid-19 test er fortsat under en procent, og trods genåbninger i maj, virker det til at polakker er godt og vel på vej ud af corona-pandemien. Men antallet af døde er dog steget i forhold til de tidligere dage. På billedet er det verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski med behørigt mundbind. Lewandowski og hans hustru har doneret penge til mange corona-ofrer. Arkivfoto.

BUDAPEST: Det blev en unødig spændende fodboldkamp da Polen med nød og næppe klarede 3 – 3 mod Ungarn i kvalifikationen til VM 2022.

LÆS  Fodbold-landshold klar til Italien efter storsejr

Opgøret mellem Ungarn og Polen i den første kamp i kvalifikationen til VM 2022, blev ikke med den udgang, som de fleste polske fodboldfans havde ventet.

Debut til træner ved VM 2022

Kampen var debut for den nye portugisiske landstræner Paulo Sousa, der sikkert fredag vil få et par kommentarer med på vejen i de polske medier.

Efter bare seks minutters spil kom polakkerne nemlig bagud, og det var det eneste mål i første halvleg. Det polske spil fungerede ikke, og selv om verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski var med i hele kampen, så var det småt med afleveringer til den målfarlige topscorer og anfører. Polen kommer yderligere bagud efter to ungarske og en polsk scoring. Blot syv minutter før anden halvleg var omme, reddede verdens bedste fodboldspiller den æren for Polen ved VM 2022 kvalifikationen ved at score til slutresultat 3 – 3.

Næste polske kamp i VM 2022 kvalifikationen er på søndag hjemme i Warszawa, hvor Polen møder Andorra. Polen er i gruppe med Ungarn, Andorra, San Marino, England og Albanien. De to bedste i puljen går videre.

LINK: VM 2022 Polens fodboldforbund PZPN

Kampen i tal

Ungarn – Polen: 3 – 3 (1 – 0)

Mål: Roland Sallai (6), Adam Szalai (53), Krzysztof Piątek (60), Kamil Jóźwiak (61), Willi Orban (78) og Robert Lewandowski (83).

Tilskuere: 0

VM 2022 Ungarn - Polen
Ungarn – Polen, 25. marts 2021.

Holdopstilling

Ungarn: Gulacsi – Fiola, Orban, Szalai – Lovrencsics (66. Nego), Kleinheisler, Nagy, Kalmar (81. Siger), Hangya (66. Lang) – Sallai (72. Varga), Szalai.

LÆS  Spændende målløs fodbold-kamp mellem Polen og Italien

Polen: Szczęsny – Bereszyński, Bednarek, Helik (58. Glik), Reca (79. Rybus) – Szymański (59. Jóźwiak), Krychowiak, Moder (59. Piątek), Zieliński – Lewandowski, Milik (84. Grosicki)

LÆS  Spændende målløs fodbold-kamp mellem Polen og Italien

Dommer: Felix Brych (Tyskland)

Mere VM 2022 fodbold fra Polen? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00