flere_polakker_arbejder_i_udlandet_polennu

Selv om lønninger i Polen er steget med over tyve procent de seneste tre år, så er leveomkostningerne blevet tredoblet i samme periode, viser ny opgørelsen. Arkivfoto.


WARSZAWA: På tre år er leveomkostningerne steget med 61 procent, mens lønnen i samme periode kun er steget med 23 procent.


Siden der kom en ny regering til magten for tre år siden, er leveomkostningerne steget med 61 procent, mens lønningerne i gennemsnit kun er steget med 23 procent. Mindstelønnen er i perioden steget med 20 procent.

Stigende omkostninger

Det er især ydelser fra myndighederne og de statskontrollerede forsyningsselskaber der står for de højeste prisstigninger. Indenfor de enkelte områder fordeler de højere udgifter sig på:

Gas: 73 procent
El: 65 procent
Vand: 56 procent
Telefon: 24 procent

Undersøgelsen er beskrevet af onet.pl på baggrund af en CBOS-analyse kombineret med tal fra Polens Statistik (GUS) og Gældsregistreret.

Cirka 1.700 zloty

Undersøgelsen viser også, at en gennemsnitspolak har 1.669 zloty tilbage, når de faste udgifter er betalt. En tredjedel af dem kan ikke få beløbet til at dække leveomkostningerne.