Modlin_Airport_ny_terminal2
WARSZAWA: Den nye Modlin lavprislufthavn uden for Warszawa er genåbnet, men der er ingen fly.
LÆS  Warszawa borgmester hos dansk ambassadør


Efter at have været lukket i næste et halv år, er den ny Modlin lavpris-lufthavn uden for Warszawa nu atter godkendt til flytrafik.

Godkendt onsdag

De polske luftfartsmyndigheder (UCL) godkendte onsdag landingsbanen, der var årsagen til at UCL valgte at lukke lufthavnen op til jul sidste år. Men det er uvist hvornår der igen starter og lander fly i lufthavnen.

Flere måneder

Lavprisselskaber Ryanair og Wizz Air, der benyttede lufthavnen indtil den blev lukket, siger – ifølge lufthavnens talsmand, Edyta Mikolajczk, at de ikke vil genoptage flyvninger før om nogle måneder.

Ryanair og Wizz Air

Ryanair vil ikke sende fly af sted før den 2. september, og Wizz Air vil helt frem til den 26. oktober, før de skifter tilbage fra den internationale Chopin lufthavn, der ligger tættere på Warszawa.

Fejl i beton

Det er en fejl i betonblandingen der betød at startbanen revnede, der fik myndighederne til at lukke lufthavnen. Fejlen har kostet lufthavnen 30 millioner zloty om måneden siden december sidste år. Lufthavnen forsøger, at gøre entreprenøren ansvarlig for fejlen.

LÆS  Ny statue af Lech Kaczynski giver ballade i Warszawa
LÆS  Ny statue af Lech Kaczynski giver ballade i Warszawa