Warszawa Maraton med rekorddeltagelse

OWM_210413_fot_S_Wolny_LIVE__SEB9222

Startområdet ved Orlen Warsaw Maraton med 26.000 deltagere i weekenden. Foto: Orlen Warsaw Maraton.

WARSZAWA: 26.000 løbere deltog i Warszawa Maraton, og det er højeste antal deltagere til et løb i Polen nogensinde.

Cirka 26.000 polakker og løbere fra mange lande løb maraton, 10 kilometer eller 3,3 kilometer til Orlen Warsaw Maraton. Løbene blev gennemført i gaderne i den polske hovedstad.

Internationale deltagere

Den 28-årig etiopier, Sisay Iemma Kasaye, vandt mændenes maratonløb i tiden 2 timer, 9 minutter og 2 sekunder. Hos kvinderne var det Milka Jerotich fra Kenya, der først kom over målstregen, foran blandt andet den polske rekordholder i maraton, Arkadiusz Gardzielewski.

Polakker foretrækker løb

Den rekordhøje deltagelse ved Orlen Warsaw Maraton skal ses i sammenhæng med, at løb nu er blevet polakkernes foretrukne motionsform.

En undersøgelse fra ARC Marked og Opinion viser, at 36% af polakkerne regelmæssigt dyrker motion, og efter løb er det cykling og aerobik polakkerne foretrækker.