17 polakker druknet i weekenden

Polen er kendt som de titusinder søers land. Men trafikken ved de polske søer og floder koster også menneskeliv. I weekenden druknede 17 polakker. Foto: Natacha Tjørnholm.

WARSZAWA: Det gode vejr og de mange naturskønne søer og floder i Polen, har i weekenden kostede 17 polakker livet i drukneulykker.


Det varme vejr i weekenden, og lysten til at slappe af ved vandet, har fået mange polakker til at søge mod søer og floder. Polen har cirka 10.000 søer. Men den omfattende trafik i de våde områder, har også kostet menneskeliv. I denne weekend druknede 17 personer, oplyser regeringens sikkerhedstjeneste RCB.

Alkohol dræber

Alkohol er årsagen til de fleste drukneulykker, oplyser myndighederne.

– Folk overdriver deres egne evner til at svømme, når de har fået alkohol, siger Anna Adamkiewicz fra RCB. Hun opfordrer folk til kun at svømme i områder, der er overvåget af livreddere, ligesom det er vigtigt at polakkerne følger reddernes instruktioner. Og så skal man have redningsvest på, når man er i en båd eller kano, siger RCB talskvinden.

I denne sæson – siden april – har 196 mennesker mistet livet ved drukneulykker i Polen.

Har du lyst til at læse mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.