23.000 evakueret efter nye oversvømmelser

  Polen_floder_oversvømmelser_0

  23.000 polakker er evakueret fra deres hjem på grund af kraftige oversvømmelser eller skybrud i det sydøstlige Polen. Arkivfoto.


  RZESZOW: Store dele af det sydøstlige Polen er plaget af nye oversvømmelser, og der er mere regn på vej en uge frem..


  Voldsomme oversvømmelser har ramt det sydøstlige Polen i denne uge, og gjort 23.000 personer hjemløse. Onsdag regnede det kraftigt i området, og regnen var aftagende flere steder i løbet af torsdag.

  Ikke som sidste

  Selv om situationen stadig er langt fra de altødelæggende oversvømmelser sidste år, så er 23.000 polakker evakueret fra deres hjem, og alene i Sandomierz området er 500 huse oversvømmet.

  Hele dagen i går pumpede mandskab vand ud fra gårde, oversvømmede huse, veje og fortove, som mange steder står under vand.

  Tarnobrzeg hårdt ramt

  – Det overraskende vandmængder har oversvømmet flere steder i Tarnobrzeg, siger Zbigniew Baran fra det lokale brandvæsen.

  – Kloaker, grøfter til dræning, og alle kældre i byen er ovesvømmet, siger han.

  Kritisk område

  – Sandomierz og Tarnobrzeg er i en svær situation, siger Wieslaw Lesniakiewicz fra det nationale hovedkvarter for brandvæsenet.

  – Sidste år var der oversvømmelser, og i år er der igen store oversvømmelser. De gentagne oversvømmelser er et signal om, at beredskabet mod oversvømmelse bør forbedres, siger den polske brandchef.

  Dårlige vejrudsigter

  – I hele den kommende uge vil blive regnvejr overalt – siger metrologen Leszek fra Poznan Aura.

  – I de kommende dage vil regnen primært ramme Pommern, vestlige og sydlige Polen, men i resten af ​​landet får også vand. I Podkarpackie, Lublin og Mazovia vil det også storme, og der er allerede udsendt stormvarsler.