60.000 unge fra hele verden til katolsk træf

  katolsk_festival_polen_2018

  60.000 unge katolikker har i weekend været samlet til Lednica festival lidt øst for Poznan i Polen. 40 års dagen for paven Johannes Paul II besøg i Polen markeres af de unge. Arkivfoto.


  GNIEZNO: Unge katolikker fra hele verden er i weekenden samlet til den årlige Lednica 2000 festival i Polen. 40 års dagen for pavens besøg markeres.


  60.000 unge katolikker fra hele verden er til katolsk ungdomstræf ved Lednica-søen i Polen. Det er 23. gang at festivalen gennemføres. Hvert år modtager det katolske ungdomstræf en hilsen fra den siddende pave, og pave Frans er ingen undtagelse.

  I dag for 40 år siden

  Polens ærkebiskop Wojciech Polak sagde på festivalen, og at man skal huske på den polske pave Johannes Paul besøg for 40 år siden i dag, søndag. Dengang – 2. juni 1979 – gav han polakkerne håb, på det samme sted hvor Polen opstod første gang for over tusinde år siden Gniezno.

  Paven besøg markeres

  Den polske pave Johannes Paul II gav i 1979 troen på, at kommunismen kunne besejres og at polakkerne atter kunne få sin frihed tilbage. Lech Walesa – som tilskrives æren for det første brud på Jerntæppet – mener, at den daværende polske pave havde 80 procent af skylden for den fredelige polske revolution, mens resten af æren kan tilskrives polakkernes kamp gennem Solidarnosc og Lech Walesa.

  Royal placering

  Lednica festivalen er placeret i Gniezno, hvor den første polske konge – Mieszko I – menes at være døbt i år 966. Hvert år har festivalen en tekst som tema. Årets tekst er: Du ved, at jeg elsker dig.

  Den katolske ungdomsfestival havde deltagerrekord i 2004 med 180.000 deltagere. Festivalen er grundlagt på initiativ af den polske præst Jan Gora, der døde i 2015.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Lednica 2000 festival