Åbning af parlamentet udsat


  WARSZAWA: Det polske parlament Sejmen har udskudt åbningen onsdag klokken 12 til senere i dag. Oppositionsparti kræver en uges udsættelse.


  Det polske parlament Sejmen, der skulle indlede årets første samling i dag klokken 12, har udskudt åbningen nogle timer. Parlamentet er fortsat besat af to oppositionspartier.

  Tre forskellige løsning

  De tre oppositionspartier Moderne Polen, Borgernes Platform og Det Polske Bondeparti, er alle kommet med forslag til regeringspartiet og Sejmens ledelse til hvordan krisen i parlamentet kan løses. Men der er store sprækker i den polske opposition, for de er kommet med tre forskellige forslag til en løsning.

  Lokale klar

  Hvis ikke regeringen og oppositionen bliver enige, og hvis ikke det besatte parlament åbnes, har regeringspartiet og Sejmens ledelse forberedt sig på, at gennemføre forsamlingen i et andet tilstødende lokale. Møblerne står klar.

  Kræver udsættelse

  Det er forsat uvist hvornår og hvor parlamentet åbner, men det sker formentlig onsdag eftermiddag eller aften, selv om det næppe bliver en åbning i fred og fordragelighed. Det tidligere regeringsparti Borgernes Platform har bedt om udsættelse af parlamentets åbning til den 18. januar.