Åbningskamp på nyt stadion i Gdansk flyttes

  EM_2012_fodbold_stadion_i_Gdansk_ikke_færdigt

  I går var der fortsat hektisk aktivitet på det nye stadion i Gdansk, men der er stadig langt igen, før det nye stadion er klar til at blive indviet. Der er stadig ingen græs på det nye stadion i Gdansk, og der mangler brandveje og nødudgange, oplyser det polske politi. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  GDANSK: Venskabskampen mellem Frankrig og Polen, der efter planen skulle spilles på det nye stadion i Gdansk den 9. juni, flyttes til Warszawa. Politiet vil ikke godkende arrangementet.


  Det nye fodboldstadion i Gdansk, PGE Arena, der efter planen skulle indvies den 9. juni, er ikke færdigt.
  Hovedattraktionen til åbningen, venskabskampen mellem Polen og Frankrig, flyttes til et mindre stadion i Warszawa.

  Kampen skulle være en del af åbningsceremonien for det nye stadion i Gdansk, der indgår som et af fire spillesteder til EM slutrunden i 2012.

  Dårlige forhold

  – Beslutningen er taget efter flere besøg og på grundlag af drøftelser med byen og ledelsen for det nye stadion forvaltning, skriver det polske politi PZPN i en erklæring.

  – Vi kan ikke give en godkendelse til et så stort arrangement på stadion, hvis der ikke er nogen nødudgange, adgangsveje for ambulancer, brandvæsen og politi, siger politiet talskvinde Aleksandra Siewert.

  Flyttes til Warszawa

  Kampen vil nu blive spillet på det ny renoverede stadion, som er hjemmebane for Legia Warszawa.