Afsluttede pressekonference om medier efter kritiske spørgsmål

Partiformand Jaroslaw Kaczynski afsluttede pressekonference i partihovedkvarteret om medier efter en byge af kritiske spørgsmål. Foto: PiS.

WARSZAWA: Partiformand Kaczynski afbrød pressekonference om frie medier, efter kritiske spørgsmål med ordene: Jeg har ondt af jer.


Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) havde onsdag middag indkaldt journalister til pressekonference om situationen med de statsejede public servicemedier. Partiet er utilfreds med at den ny regering har udskiftet ledelserne i TVP, PAP og Polsk Radio. Men det gik næppe som værterne; partiformand Jaroslaw Kaczynski og den tidligere forsvarsminister Mariusz Błaszczak, havde håbet på.

(Fortsættes under)

Afsluttede pressekonference

Da de to havde præsenteret deres holdninger på pressekonferencen, kom der en byge af spørgsmål fra de fremmødt journalister. Og det var ikke spørgsmål, der passede Jaroslaw Kaczynski. Mange af dem var kritiske, og det førte til en hård ordveksling mellem flere journalister og partiformanden. På et tidspunkt valgte Jaroslaw Kaczynski at afslutte pressemødet. Lige inden mikrofonerne blev slukket, sagde Kaczynski i et vredesudbrud:

– I er i en håbløs situation. Det, der sker i Polen, er uforsvarligt. I bliver betalt for at forsvare det. Jeg har ondt af jer, sagde Kaczynski og forlod pressekonferencen.

Partiformandens reaktion har udløst kraftige reaktioner i Polen, og i PiS-baglandet er der allerede uro, fordi mange mener, at Jaroslaw Kaczynski bør gå på pension, og overlade partiet til nye kræfter. Det er langt fra første gang, at Jaroslaw Kaczynski får et vredesudbrud på åben skræm. Det skete også i forbindelse med debatten om Smolensk ulykken, et udbrud der også blev vist på dansk tv.

 

Pressekonference eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.