Aggressiv bjørn dræber mand i Polen

  polsk_bjørn_dræber_mand_polennu
  En kvinde er død efter mødet med en bjørn, i et uvejsomt område i Tatra-bjergene i det sydlige Polen. Kvinden brød reglerne for at færdes i bjergene på denne årstid. Arkivfoto.

  Myndighederne jagter en bjørn, der har slået en 61-årig mand ihjel i det sydlige Polen. Arkivfoto.


  KRAKOW: Myndighederne i Bieszczady-bjergene i det sydlige Polen, er på jagt efter en aggressiv bjørn der har dræbt en person, og jagtet andre.


  Myndighederne i Bieszczady-bjergene har udsendt advarsler og efterlysning af en aggressiv bjørn, der foreløbig har slået en 61-årig mand ihjel, skriver det polske nyhedsbureau PAP. Jægere er gået på jagt på at skyde bjørnen.

  Flænset i bjergene

  Den dræbte mand blev fundet i bjergene mandag aften af to medlemmer af det lokale frivillige redningskorps (GORP). Han blev formentlig slået ihjel af bjørnen søndag aften.

  – Ifølge de første resultater, og ud fra de sår der er fundet på ofrets krop, tyder det på at han er død efter at være angrebet af et rovdyr, siger politiets talskvinde Katarzyna Fechner.

  – Men det er kun lægerne, der efter en obduktion kan fastslå dødsårsager, siger talskvinden.

  Savnet lørdag aften

  Den 61-årige, der kom fra landsbyen Olszanica, var meldt savnet lørdag. 40 medlemmer af den lokale del af Polens Frivillige Bjergredningstjeneste (GORP) deltog i eftersøgningen.

  Søndag aften blev to redningsfolk angrebet i der kørertøj af bjørnen, da de kørte gennem området.
  ,
  Bjørnen ødelagde bil

  – Redningsfolkene forlod køretøjet og flygtede, siger GOPR medlem Krzysztof Szczurek.

  – Rovdyret gik herefter amok på deres bil, og trillede den om på hovedet, og rev dækkene af, siger en anden af redningsfolkene til Polsk Radio.

  Under stress

  Verdensnaturfonden WWF oplyser, at det er usædvanligt at en bjørn angriber mennesker.

  – Det er ikke sket i regionen i mere end 50 år, og det tyder på at bjørnen har været stresset, siger WWF talsmand Pawel Sredzinski.