Ambassadør: Amerikansk glæde over ny polsk EU-politik

polsk EU-politik
USA er glade for udsigten til en ny polsk EU-politik. Det siger den amerikanske ambassadør Mark Brzezinski i Warszawa til radiostationen RMF. Foto: US Embassy.

WARSZAWA: USA-ambassadør Mark Brzezinski udtrykker stor amerikansk glæde over udsigten til en ny polsk EU-politik efter valget.


En ny polsk EU-politik er på vej. Og det har vakt glæde i USA.

Den amerikanske ambassadør i Warszawa, Mark Brzezinski, siger i et interview med radiostationen RMF, at man i Washington er glad for, at Polens formentlige kommende regering vil være i stand til at forbedre landets forhold til EU.

– Jeg forventer, at det polsk-amerikanske samarbejde, der allerede er meget stærkt, nu bliver endnu bedre, sagde ambassadøren til RMF med udsigten til en ny polsk EU-politik.

Ny polsk EU-politik er nødvendig

– Vi er meget glade for denne optøning af forholdet til Bruxelles. Vi ønsker virkelig, at Polen skal have normale og stærke forbindelser med Bruxelles.

– I øjeblikket er de ikke stærke. De er svage. De er ikke normale. Udnævnelsen af ​​Donald Tusk som statsminister giver mulighed for at normalisere og styrke forholdet til Bruxelles, siger den øverste repræsentant for USA i Polen.

Ny polsk linje over Tyskland

Den amerikanske ambassadør håber også på en forbedring af forholdet mellem Tyskland og Polen.

– Det er noget, som vores administration – Joe Biden – er meget glad for, sagde Brzezinski.

Mark Brzezinski har været USA ambassadør i Warszawa siden sidste år.

Amerikanere udgør den nationalitet, som flest polakker bedst kan lide, viser en ny undersøgelse gennemført af onet.pl.